Proč krmím své kočky masem?

19.01.2015 23:07


 

Rozhodně nechci, aby tento můj článek vyzněl, jako že jsem odpůrce granulí a jiných komerčně vyráběných krmiv. Ba právě naopak dlouhou řadu let jsem krmila svá zvířata průmyslově. Ráda bych tento svůj článek pojala jako můj příběh a zamyšlení proč jsem, vlastně začala své kočky krmit masem.       

Ke krmení metodou BARF mě vlastně donutil můj kocour Sebastien který má dost ponurou minulost a když se dostal ke mně tak jsem zjistila, že nežere ani granule ani kapsičky a vzhledem k tomu, že u předchozí majitelky po tom co si jej přivezla z útulku zkolaboval  na podvýživu tak mi bylo jasné, že toto zvíře má s tímto krmivem opravdu problém a raději zemře, než aby jej snědl. Tak jsem byla donucena ulovit mu něco čerstvého k jídlu, protože jsem o něj samozřejmě nechtěla přijít. Vzhledem k tomu, že mám ještě kočičku Gárfinku která doma byla první, tak bylo nemyslitelné, aby jedla něco jiného než  Sebastien ačkoliv celý život do svých dvou let jedla granule a kapsičky jako všechny ostatní kočky. A tak vlastně začalo mé barfování. Po tom co jsem najednou zjistila, že se oběma spravila srst i ztratil zubní kámen a přestali pravidelné poloprůjmové  páchnoucí stolice jsem se rozhodla, že granule nechám jen jako nouzové řešení pro nejvyšší hlad a začala se pídit po informacích a obchodech s kvalitním masem pro zvířata. Velkou výhodu jsem poznala hned brzy a to, že mohu ovlivnit kvalitu potravin, kterými svá zvířata krmím. Mám zásadu, že pokud se mi maso nelíbí a páchne tak jej nekrmím. Ostatně ony by ho kočky ani nejedly.  To je podle mě hlavní výhoda. Nevím proč, bych měla svá zvířata krmit hnusným masem, živočišným odpadem a obilím kterého když se podíváte na pytle s krmením  je téměř všude minimálně 70% nevidím totiž důvod, proč bych měla striktního masožravce krmit obilninou. A tak jsem začala přemýšlet úplně jinak nad tím, že mé kočky jsou pro mne jedni z nejdůležitějších tvorů v mém životě, a když přijde na otázku krmení, tak ač jsem myslela, že jim dávám to nejlepší co můžu-superpremiové granule za které jsem pravidelně dávala 1500Kč tak tomu tak nebylo. To byla další otázka: finance. Je hezká idea krmit zvířata masem a vlastně přirozeně, ale když jde člověk do supermarketu a vidí tam ty ceny masa, tak se mu podlomí kolena. No přátelé řeknu vám, že nás velké obchodní řetězce pěkně okrádají, ale to do tohoto článku nepatří. Po tom co jsem zlomila své předsudky jsem zjistila, že krmení pro obě mé kočky mě výjde měsíčně na cca 300-500kč podle toho jak moc se rozšoupnu a chci jim dopřát. Stačí se jen popídit na internetu po obchodech pro Barfaře a najít si správného dodavatele. Já nakonec zakotvila v obchodě Happy Barf  kde jsem naprosto spokojená jak s cenami, tak s kvalitou zboží i obsluhou (odkaz najdete v záložce sponzoři protože, jsme s tímto milým obchůdkem začali spolupracovat).

       Nechci vás přesvědčovat o tom, že BARF je to nejlepší pro vaší kočku protože každému vyhovuje něco jiného, ale v tomto článku jsem chtěla jen vysvětlit mé důvody k tomu proč já se rozhodla nebo spíše jsem byla donucená krmit své kočky masem, a granule začít používat jen jako doplňkové krmivo. Pokud  někoho z vás tento článek a Barfování jako takové zaujme a chtěli by jste ho zkusit tak mi neváhejte napsat. Nejsem sice odborník na výživu zvířat, ale ráda se s Vámi podělím o své informace a zkušenosti. Pište na můj facebook a nebo na email Bad-kitty@email.cz.