Cat-it Koulodráha

19.01.2015 21:38


 

Velký hit, který se už dostal i do České republiky. Jedná se o poměrně jednoduchý nápad tunel s kuličkou, kterou kočka loví. Otvory jsou udělány tak aby se tam tlapka kočky pohodlně vešla, ale zároveň aby balonek, který uvnitř je, také uvnitř zůstal.  Balonek samotný je podle výrobců barven tak aby kočku stimuloval k lovu. Nebo si můžete koupit jako doplněk kuličku blikací, která při pohybu svítí. Variant koulodráhy je několik.  Buď můžete zakoupit koulodráhu rovnou, nebo tzv. horskou dráhu, kde se dají přidat kopečky. Kopečky jsou podle mě, ale už pro opravdové lovce.
V krabici naleznete dva krátké koncové kusy a čtyři kusy v normální velikosti. Z jednoho balení můžete postavit: kolo, otazník nebo třeba esíčko. Dokoupit si však můžete libovolný počet balení, který se dá navzájem propojit a můžete propojit jak rovné kusy tak kopečkové kusy. Celou koulodráhu můžete vybavit i doplňky jako je Masážní centrum, krmící hlavolam, škrabadlo a, nebo dokonce i trávníček. Cena na internetu se opět pohybuje v rozmezí 200-500Kč jako skoro u všech výrobků firmy Cat-it. Pokud si připlatíte tak si můžete koupit velkou sadu, která obsahuje 8 dílů a výše zmíněný svítící míček.
 Já osobně mám doma 3 malé sady. Dvě mám propojené do osmičky spolu s masážním centrem, a jednu mám pouze postavenou do kruhu, protože moje kočky jsou velcí lovci hmyzu a laseru, ale koulodráha je baví chvilku a pak jí bez povšimnutí opustí. Čas od času jim jí zabavím, schovám a za týden za dva jí znovu vyndám, pak má větší úspěch, než když jim leží venku po celou dobu k dispozici. Ostatně to tak dělám s většinou hraček.
 Koulodráha je i zcela omyvatelná což je podle mě skvělé.  V mé domácnost, kde bydlí dvě kočky, pes a dvě fretky je to poměrně nezbytné. Uvnitř koulodráhy se usazují různé nečistoty, a tak neuškodí jí čas od času strčit pod sprchu a opláchnout.
Velkou výhodou Cat-it koulodráhy je i fakt, že je poměrně těžká takže jí kočka v zápalu hry nepřevrhne jako jiné levnější varianty. Jednotlivé dílky navíc mají na sobě ze spodu bezpečnostní zámečky které brání tomu, aby se koulodráha při hře a přenášení rozpojila. Pokud má vaše kočka ráda tento druh zábavy, tak jí můžete spojením mnoha dílků postavit veliké zábavní centrum. Jediné co mi trochu vadí, je fakt, že koulodráha  nemá k dispozici nezahnuté dílky a tak je člověk trošku limitován ve své stavitelské fantazii.